Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál
„Éliás Tóbiás, egy tál dödölle, ettél belőle…” A dalt mindenki ismeri, benne a megénekelt nagyszerű zalai ételt azonban kevesebben. A kedvelt krumplis ételnek, a dödöllének nagy hagyománya van Zala megyében. Bár hasonló ételekkel az ország különböző tájegységein is találkozhatnak, de a zalai dödölle, annak sokszínű elkészítése és felhasználása méltán megérdemel egy kétnapos fesztivált. Hajdanán a szegények eledeleként tartották számon, mára viszont az előkelő éttermek is büszkén szerepeltetik étlapjukon a dödöllét. A színes kulturális programokkal és koncertekkel tarkított gasztronómiai fesztiválon profi és amatőr főzőcsapatok mérik össze kulináris jártasságukat a dödölle és más népi ételek elkészítésében. Nagykanizsa a dödölle fővárosa örömmel mutatja be a Dödölle Fesztivált, amelyen 2500 adag dödölle egy üstben való elkészítésével már Guinness-rekord is született.
Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál
Egyedi hagyomány: a hagyományos zalai népi ételt, a dödöllét népszerűsítő évente, szeptemberben megrendezett Bor- és Dödöllefesztivál
Egyedi hagyomány: a hagyományos zalai népi ételt, a dödöllét népszerűsítő évente, szeptemberben megrendezett Bor- és Dödöllefesztivál
Látványosság adatok
Város: Nagykanizsa
Megye: Zala
Cím: 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér
Koordináták: 46.456136, 16.988431
Megtekintés időtartama: 2 nap
Korosztály: minden korosztály
Árak: http://kanizsafest.hu